Skip to content

Supervrouwelijk

Daar kwam ze het podium op. Met haar gitaar. Hoogzwanger, gehuld in een strakke zwarte jurk en cowboy laarzen. Super vrouwelijk, krachtig én sexy. Ze straalde.

Singer Songwriter Marike Jager trad onlangs op in het openlucht theater Caprera in Bloemendaal. Ik was onder de indruk. En niet alleen door haar verschijning en muziek.

Ze vertelde een persoonlijk verhaal, dat ik graag met jullie wil delen. Na het succes van de afgelopen jaren (ze won de Grote Prijs van Nederland, maakte diverse CD-s en was presentatrice op TV), was ze van het plan het groots aan te pakken. Ze wilde muziek schrijven voor een CD met band. Maar toen gebeurde het. De inspiratie bleef weg.

En toen deed ze iets waar ik kippenvel van kreeg. Ze keerde terug naar zichzelf. Puur naar de staat van ‘zijn’. Dit klinkt misschien zweverig maar is het totaal niet. Ze trok zich terug in een hutje in een bos. Alleen met een fles wijn en haar gitaar. Ze luisterde naar de geluiden om haar heen. De avondgeluiden in het bos. En ze liet komen wat er kwam.

Eerst was er niks. En vanuit daar kwam de inspiratie en ontstonden de mooiste liedjes. Over de natuur, over de stilte en de liefde. Met als resultaat de CD The Silent Song. Het deed mij denken aan de interviews die ik heb gedaan voor het boek de Kunst van het Stralen met diverse stralende bekende Nederlanders. Hoe verschillend de mensen ook waren, 1 ding hadden ze met elkaar gemeen: Een onbevangen open en speelse houding. Nieuwsgierig zijn naar wat er is. Niet alleen naar je omgeving maar ook naar jezelf. Dan kun je de mooiste dingen ontdekken.

Hoe doe je dat? Kijk eens met een andere bril naar de werkelijkheid. Als een kind of als een toerist. Zet je zintuigen open. Zonder te oordelen, gewoon door te ervaren. Als je laat zijn wat er is, bijvoorbeeld dat het even niet gaat zoals je wilt en de inspiratie uitblijft, is het verleidelijk daar eerst tegen in te gaan en extra je best te gaan doen. Dat werkt dus meestal niet. Beter is het te accepteren. En te kijken wat je werkelijk nodig hebt. Dat kan zijn zoals Marike, dat je je even terugtrekt. Of misschien heb jij wel heel iets anders nodig. Wees in elk geval eerlijk en nieuwsgierig naar jezelf. Op een open en luchtige manier. Dan ontstaat vanzelf lucht en ruimte. En dat bevordert de kans op flow en het creatieproces.

Inspirerend? Deel dit bericht!

Scroll To Top