Mam, durf jij dat?

Marlys Stradmeijer
13 sep 2018

“Mam, durf jij dat??” Daar ging ik…

Met het gezin in Costa Rica. Voor wie er nog nooit geweest is: een prachtig land in Midden-Amerika ter grootte van België en Nederland samen. 25% van het land is Nationaal Park. En dat merk je! Nog nooit heb ik zoveel groen, exotische dieren, bloemen, bomen en vogels gezien. Heel Artis trok voorbij. Zoals aan het strand van nationaal park Manuel Antonio, waar we verrast werden door rondlopende apen en een wasbeer. En er een slang in de boom bleek te zitten.

In de natuur zijn er volop actiemogelijkheden. Vaak ver buiten mijn comfortzone. Om maar een voorbeeld te noemen: raften op een wilde rivier en de langste canopy-afdaling (abseilen langs een lang koord). Met als hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, een afdaling aan één stuk van 1 kilometer boven de boomgrens terwijl het stormde.

Durf jij dat?
Moet je dat nog willen als ’50-plusser’?
Ja! Correctie: je moet dat niet, maar het mag. En ja, ik sta vaak met een benauwde blik op de foto’s. Terwijl mijn kinderen erop staan met een BIG smile!

Ik heb namelijk gewoon even tijd nodig om te kijken wat iets precies is en of ik het kan. En die tijd is er vaak niet. Toch doe ik het. Want daarna voel ik me voldaan. En voel ik dat ik leef!

De jungleslide was ook zoiets. De langste die er was en zoals de naam al zegt: een glijbaan door de jungle! Je kreeg een helm op en een soort leren luier om. Als voorbereiding had ik een filmpje gezien op YouTube waarbij de deelnemer vooral heel hard “Aaaaaaahh!!!” aan het roepen was.

En het was gaaf. Zo gaaf dat ik na het filmen van het gezin nog een keer wilde. Ik weer helemaal naar boven klom. En wel alleen!

“Trots op je mam!!”
Ja. Daar doe je het voor 😉.

Inspirerend? Deel dit bericht!