Ontdek je Passie

Marlys Stradmeijer
15 feb 2016

Laatst toen ik een rondje ging hardlopen viel mijn oog op een mooi tafereel. Daar stond hij: een jongen van een jaar of 10, vol passie te vissen.  Nu staan er natuurlijk wel vaker jongens te vissen, maar iets in hem trok mijn aandacht: zijn blije koppie.

“Heb je al wat gevangen?” vroeg ik? “Jaa! Kijk maar….” Hij toonde mij zijn emmer en begon meteen te vertellen. Over hoe hij de vissen ving. Wat de beste techniek was. En de beste plek. Wat hij allemaal al uit had geprobeerd. En zijn bevindingen. Hoewel ik geen visser ben, werd ik helemaal blij van hem. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk.

Wat mij opviel was zijn manier van kijken en zijn leermethode. Hij was proefondervindelijk aan het uittesten wat het beste werkte. Hij analyseerde de plek, het soort aas, de tijd dat hij bezig was voor hij wat ving, de tijd voor het omhooghalen van de hengel. En de beste techniek voor het verwijderen van de haak zodat de vis weer lekker kon gaan zwemmen. Hij vond het zo leuk om te doen. Hij leerde door uit te testen, te analyseren en te doen. Eigenlijk toonde het meteen zijn passie. Hij wordt vast later onderzoeker, dacht ik.

Een eenvoudige manier om achter je talenten te komen is door terug te denken aan je kindertijd. Wat vond je toen super om te doen? Waarbij vergat je de tijd? Wat kon je eindeloos doen? Wat deed je precies en wat maakte het zo leuk om te doen? Als je net zoals het jongetje van vissen hield, is het interessant te kijken wat jij dan zo leuk vond. Was het het zen-moment? Het buiten zijn? Het analyseren? De fascinatie voor vissen? Of ging je vooral de competitie aan met je vrienden?

Het is hoe dan ook leuk om weer eens stil te staan bij wat jij het allerliefste deed als kind. Gewoon lekker weer eens herinneringen op te halen bij een oud fotoalbum samen met vrienden. Wie weet ontdek je een vergeten passie die erom vraag weer ontdekt te worden!

Inspirerend? Deel dit bericht!

Laat een reactie achter